Navigatie :
Landschap :

Ondergrond


Afhankelijk wat je wilt uitbeelden kan dit van alles zijn, Direct op een houten plaat, pantserkarton, tempex of mijn geval van bergachtig landschap met gips.

gaas.jpgHet spoortracé is nu reeds met behulp van houten spanten aangebracht. Verdere vormgeving van het landschap wordt eenvoudig met hout en/of pantser karton in elkaar gelijmt.

Tunnelingangen, steunmuren e.d. worden in dit stadium meegenomen. Als er uitvoerig is proef-gereden waarbij alle treinen zonder probleem op iedere gewenste snelheid het trace kunnen volgen, kan er aluminium gaas aangebracht worden.


landschap%202.jpgDit gaas (bijvoorbeeld van Noch) is een prima ondergrond voor modelgips. I.p.v modelgips kan er ook b.v. 'fix en finish' of rotband of iets dergelijks uit de bouwmarkt worden gebruikt. Voordeel van deze gipsen is de veel langere verwerkingstijd. Eenmaal aangebracht geeft dit een zeer sterke ondergrond voor verdere afwerking Het gips wordt met een spatel aangebracht. daar waar het redelijk glad moet zijn kan het met een natte kwast gelijk gestreken worden. Op plaatsen waar er rotsen moeten uitsteken wordt het gips dikker aangebracht en met steekbeitels en schrapers verder in model gebracht. landschap%201.jpg

Menu :

Sub-Menu

Media galerie :

Zoeken naar :

Web(Winkels):

    conrad.jpg marnan.jpg

Jaarlijkse evenementen:

    eurospoor.png modelspoorbeurs_houten.pngrails.jpg

Rijdend materieel :

  • fleischmann.jpg roco.jpgtrix.jpg

Plastic bouwpakketten :

  • faller.jpg vollmer.pngkibri.png

Landschapsaankleding :

  • heki.jpg viessmann.jpg