Bij het allereerste plan heb ik er rekening mee gehouden dat er hoogte verschillen zijn. Denk aan een baandam met een sloot ernaast en natuurlijk ook dit haventje. Een damwandje van Faller is maatgevend geweest voor het verschil in hoogte tussen de sporen het wateroppervlak. Om geloofwaardig water te maken, hoeft de diepte hiervan niet meer dan hooguit enkele millimeters te bedragen. Het damwandje van faller was, buiten het mischien wat weatheren, kant en klaar. De haven muur is gemaakt met kunstof steentjes motief die ik nog in een doos had liggen. Ik weet niet of dit voor H0 of N is. Vaak zijn de stenen van H0 muurplaten veel te groot. Bakstenen van omgerekend 'n halve meter zijn geen uitzondering. Voor het oog een beetje kloppend formaat is wel zo leuk. De betonnen randen zijn van styreen 4x4 mm. Deze krijgen een beton kleurtje.

Bij de damwand heb ik een laad perronnetje gemaakt. Hiervoor gebruik ik normaal Das uit de speelgoedwinkel. Ik vond nu echter ongeveer hetzelfde materiaal (Deco Modelling Clay), in een grijze kleur, bij de Action. Deze lijkt zelfs iets makkelijker te bewerken omdat het wat minder plakt. Eerst wat houtlijm voor een goede hechting, dan de klei uitrollen met b.v. een deegroller. Eventueel glad maken met een natte vinger. Daarna met een kwastje, waarvan de haren zijn verwijderd, de klinkertjes in de klei drukken. Na droging kan het in de gewenste kleuren geschilderd worden. Eerst weer de voegen en daarna dry washen.

Voordat het water (hars) er in gaat moet je goed overdenken wat je allemaal wil toevoegen, zoals b.v. het steigertje hiernaast dat ook weer met balsahout en een paar luciferhoutjes in elkaar geplakt is. Eenmaal de hars er ingegoten is er geen weg meer terug. Ook eventuele bootjes moet je klaar hebben liggen om direct na het gieten te water kunnen laten. let er wel op dat de bootjes waarschijnlijk niet blijven drijven. zorg er voor dat er onder het bootje iets ligt zodat het op de juiste hoogte in de hars ligt. Groen kan erna toegevoegd worden, zolang het maar niet in het water staat zoals eventueel riet.